Un produs Blogger.

Cărți premiate la Pulitzer 2013

duminică, 21 aprilie 2013


Săptămâna aceasta au fost desemnați câștigătorii premiilor Pulitzer 2013. Pe 30 mai aceștia vor fi și premiați de către Universitatea Columbia.
Se acordă în fiecare an din 1917 pentru literatură, jurnalism și muzică.


Majoritatea dintre noi avem o listă care începe cu ”De citit” așa că m-au interesat cărțile premiate anul acesta. Păi, să vedem:

Premiul pentru ficțiune a fost câștigat de Adam Johnson cu ”The Orphan Master’s Son. Cartea, în două volume, vorbește despre propaganda, identitatea si puterea statului in Coreea de Nord.

La categoria poezie, premiul i-a revenit lui Sharon Olds, cu volumul de poeme ”Stags Leap”. Tema principală a lor se conturează sub forma unor povești despre divorș și toate etapele acestuia.

La categoria istorie, cartea care a luat premiul Pulitzer este ”Embers of War: The Fall of an Empire and the Making of America’s Vietnam”, scrisa de Fredrik Logevall. Acesta ilustrează în carte lupta pentru Vietnam iar juriul a considerat-o cronica definitivă a originii luptelor pentru anii care vor veni.

Premiul pentru biografie va fi decernat lui Tom Reiss pentru biografia adevăratului Conte de Monte Cristo. Acesta îl aduce în atenția publicului pe unul dintre eroii uitați ai istoriei, Alex Dumas, tatăl cunoscutului scriitor Alexandre Dumas.

La categoria non-ficțiune, premiul a revenit lui Gilbert King, cu opera ”Devil in the Grove”, o cronică amănunțită a ceea ce a însemnat injustiția într-un oraș din  stratul Florida în anul 1949.

Acum că am aflat nu ne rămâne decât să ne facem timp pentru citit. J


Dacă vrei idei noi de afaceri, cum să ai succes pe piață sunt numai bune de citit cărțile despre gândirea laterală. Și uite așa după concediul de vară te întorci cu forțe proaspete și idei noi. 

Niciun comentariu:

 

O Campanie Salvati Copiii

Campanie ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Cele mai citite