Un produs Blogger.

Vacanță în frumoasa insulă Corfu

marți, 26 martie 2013




Kalispera, kalos orisate!, adică dragilor Bună ziua, bine ați venit pe cea mai veche insulă a Greciei. Eu sunt ghidul vostru în vacanța voastră în Corfu sau cum o numesc grecii, în Kerkyra. 


Înainte să va spun despre ce urmează să vizităm zilele următoare vă las să vă bucurați de peisajul minunat care vă înconjoară, de aerul cu iz de mare și să începeți să vă relaxați. Sper că ați lăsat toate grijile acasă! Aici e doar vacanță, mare, istorie! Eu sunt cea cu eșarfa albastră în caz că rămâneți în urmă, furați de peisaje, să nu ne pierdem unul de altul.

Vă așteaptă o vizită minunată pe un tărâm plin de mitologie. Se spune că pe aici ar fi trecut Hercule și Ulise iar pentru o perioadă insula l-a găzduit și pe poetul orb Homer.

Veți fi uimit de plantațiile vaste de măslini, chiparoși și lămâi. Nu degeaba se numește insula măslinilor, aici sunt în jur de trei milioane de arbori de măslini. Așa că dacă nu vă plac măslinele după această excursia în Corfu,  cu siguranță vă răzgândiți.

Ce veți vedea că se ridică semeț în mijlocul insulei este Muntele Pantocrator.

O să vedeți aici o împletitură de stiluri arhitecturale și asta pentru că insula Corfu a fost ocupată pe rând de greci, romani, venețieni și francezi și toți și-au pus amprenta. Veți face cunoștință așadar cu un oraș cosmopolit și plin de atâta istorie.

Vom vizita orașul Corfu cu Forul Vechi, un simbol arhitectural sublim. Datorită clădirilor vechi și importante multe dintre acestea sunt pe lista Patrimoniului Mondial al Unesco. Vom vizita Palatul St. Michel și St. George, construit de englezi pentru a servi ca reședință a Guvernatorului.

Vom vizita orașul părăsit Perithia, unul din cele mai vechi orașe.

Să vă pregătiți aparatele de fotografiat pentru când vom vizita minunatul Palat Achillion care a fost reședința de vară a soției împăratului Austriei, Sissy.

Pentru că aici se află unele din cele mai importante biserici ale creștinătății vom face și un pelerinaj la biserici și mânăstiri și evident vom începe cu Biserica Sfântul Spiridon, patronul spiritual al insulei.

O zi o dedicăm centrelor comerciale pentru suveniruri și vom face o plimbare cu Kalipso Stra, barca cu fundul de sticlă putând admira fauna și flora Mării Ionice și vom da în mintea copiilor la Aqualand.

Dar când o vom lua la pas vom povesti despre toate și nimic din spiritul Greciei și a insulei Corfu nu ne vor scăpa. Sunteți pregătiți pentru cea mai minunată vacanță?

Articol scris pentru Spring SuperBlog.




Niciun comentariu:

 

O Campanie Salvati Copiii

Campanie ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Cele mai citite