Un produs Blogger.

În orașul cu două bulevarde

joi, 24 ianuarie 2013



Să locuiești într-un oraș mic, de cele mai multe ori, nu îți surâde. Te gândești că este plictisitor, că e totul prea obișnuit, că nu prea ai ce face. Vrei să pleci. Te gândești la un oraș mare, cu alte perspective și avantaje. Uneori ajungi acolo și da, de cele mai multe ori e bine, așa cum credeai. Iar alteori chiar dacă e bine, te întorci înapoi.

Mai am un pic nostalgia orașului mare cu bulevardele lui largi și mai mult de două. Dar nu e chiar atât de rău pe cât pare nici într-un oraș mai mic. Dorul se estompează și dacă te uiți mai bine e chiar amunzant locul în care trăiești.

Toată comunitatea este ca un fel de google. Trebuie să știi unde dai search dacă vrei să afli de ultimul divorț, de ultima bătaie, de ultimul furt ș.a.m.d.
Toată lumea se știe cu toată lumea dar nu se salută, ca pe facebook. Ai o grămadă de prieteni dar nu vorbești cu toți chiar dacă știi câte ceva cam despre fiecare.

E mișto că în era asta a informației nu ai cum să rămâi neinformat. Dacă nu ai auzit tu, cu siguranță a auzit mama ta, sora ta, bunica ta sau a postat prietena ta pe facebook. Deci nu are cum să îți scape cele mai importante informații. 

Taximetriștii rar îți trag țeapă că doar cunoști fiecare străduță. Ar fi chiar culmea să te ducă acasă prin altă parte și să nu știi drumul.

Nu faci niciodată bube de la berea expirată că doar o știi pe cel/cea care ți-o servește, dacă nu cumva și pe patron, adică tot știi pe cineva care să te atenționeze dacă e ceva în neregulă. Rar când se întâmplă vreun incident de acest gen e cea mai proastă reclamă de care putea să aibă parte cineva. În cel mai scurt timp află toată lumea, da chiar toată lumea.

Când e un film bun sau vreun eveniment în oraș nu ai cum să îl ratezi pentru că toată lumea vorbește despre el și oricum nu prea ai ce face și te și duci.

Devii mai creativ. Trebuie să găsești să faci ceva mișto, trebuie să îți umpli timpul cu ceva util, interesant, altfel, trebuie să descoperi ceva care să îi uimească pe cei care repede știu tot. Și nu-i ușor.

Mereu se întâmplă ceva dar suntem obișnuiți și cu asta încât nu ni se pare mare lucru.
Partea mai proastă e că nu ai Mac sau KFC dar na, bine că măcar ai Cola, oricum zic unii că nu e chiar sănătoasă mâncarea asta, dar e bună, de asta îi duci un pic dorul. :)

Dar într-un final e bine și liniște seara pe străzi. :)

Și pentru că așa cum am spus, și în orașul cu două străzi se întâmplă câte ceva, m-am gândit ca de acum, în fiecare joi, să scriu despre palpitanta viață din orașul mic. :)



Niciun comentariu:

 

O Campanie Salvati Copiii

Campanie ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Cele mai citite